Merkez Kampüs
Batman merkez'de olup şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır.
Batı Raman Kampüsü
Batman'ın Batı Raman bölgesinde bulunmaktadır. Şehir içi toplu taşıma araçlarıyla ulaşım mümkündür.
Kozluk Kampüsü
Yapımı devam eden Kozluk Meslek Yüksekokulu Kampüsü Batman'ın Kozluk İlçesi'nde yer alır. Servis ve minibüslerle ulaşmak mümkündür.
Hasankeyf Kampüsü
Yapımı devam eden Kampüs Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde yer alır. Servis ve minibüslerle ulaşmak mümkündür.
2-) Yurt ve barınma olanakları nelerdir?
Üniversitemiz Batı Raman Kampüsünde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 1 blok sosyal tesis, 3 blok yurt binasından oluşan, 2 kişilik odalarıyla 750 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.
Şehir Merkezinde 600 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca şehir merkezinde özel yurt ve pansiyonlar da yer almaktadır.
Merkez Kampüsünde bulunan 600 kişilik Yemekhane ile Batı Raman Kampüsünde yer alan Merkezi Yemekhane ve Kafeterya ile beslenme hizmeti verilmektedir.
3-) Batman Üniversitesi'ne kayıt koşulları nelerdir?
Lise veya dengi bir öğretim kurumundan mezun öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonrasında üniversitemizin ÖSYS puanına göre öğrenci alan programları tercih etmeleri ve bu programlardan herhangi birine ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri durumunda üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanırlar.
Not: Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımı yapılan bölümlerimizde ÖSYS Puanına ek olarak, Özel Yetenek Sınavı sonucunda alınan puan sıralamasına göre kesin kayıt yaptırılmaktadır.
4-) Batman Üniversitesi'nde Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı var mı?
Evet, var. Yabancı uyruklu öğrenci kabulü, YÖK'ün ilgili yönetmelik hükümleri ve Senato tarafından belirlenen esaslar ve kontenjanlar çerçevesinde yapılır.
5-) Batman Üniversitesi'nde Çift Anadal ve Yandal Programlarınız var mı?
Geçerli akademik takvim içerisinde Çift Anadal ve Yandal Programlarımız bulunmamaktadır.
6-) Burs olanakları nelerdir?
Üniversitemize ait özel burs bulunmamaktadır. Ancak KYK’u her yıl bölüm hocalarının belirlediği (her bölümden bir öğrenci olmak koşuluyla) kişilere burs sağlanmaktadır. Ayrıca Batman Üniversitesi öğrencileri bireysel olarak Başbakanlık ve özel burs veren kurumlara başvuruda bulunabilmektedir.
7-) Batman Üniversitesi’nin yurtdışı ve yurtiçi üniversitelerle anlaşmaları var mı?
Erasmus
Üniversitemiz Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programında (ERASMUS) yer almaktadır. Bu program kültürler arası etkileşim anlamında öğrenci ve akademisyenlere önemli katkıda bulunmaktadır.
Üniversitemiz bünyesinde kurulan Erasmus Koordinatörlüğü, program çerçevesinde yurtdışına gönderilecek öğrenci ve personelin başvurusu, seçimi, değerlendirilmesi ve gerekli belgelerin düzenlenerek yararlanıcının gitmeye hazırlanması için her türlü desteği vermektedir.
Erasmus Kapsamında 9 Avrupa Birliği ülkesindeki 16 üniversite ile ikili işbirliği anlaşması yapılmıştır.
Farabi/Mevlana Değişim Programları
Farabi Değişim Programı, Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Bu değişim programı kapsamında 41 Üniversite ile anlaşma yapılmıştır.
8-) Batman Üniversitesi’nin sosyal olanakları nelerdir?
Her yıl mayıs ayında bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Ayrıca çok sayıda konferans ve seminer verilmekte, sergiler ve tiyatrolar sergilenmekte, film gösterimleri ve konserler düzenlenmektedir. Sempozyum, panel, çalıştay gibi etkinliklerle de öğrencilerin bilimsel camiayı yakından tanımaları sağlanmaktadır. Bu etkinliklerin yanı sıra üniversite araçları ile güzel yurdumuzun farklı beldelerine çeşitli geziler düzenlenmektedir.
Öğrencilerimiz, oluşturdukları topluluklar ile çeşitli sosyal, kültürel etkinlik düzenleyerek sosyalleşmektedirler.
Öğrenci Toplulukları
1. Ebru Topluluğu
2. Etik Topluluğu
3. Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğu
4. Havacılık Topluluğu
5. Turizm Topluluğu
6. Karma Müzik Topluluğu
7. Üniversite Sporları Topluluğu
8. Modern Dans Topluluğu
9. Doğa Sporları Topluluğu
10. Tiyatro Topluluğu
11. Tarih ve Yaşam Topluluğu
12. Arkeoloji Topluluğu
13. Çevre ve Kentsel Dönüşüm Topluluğu
14. Avrupa Birliği Topluluğu
15. Genç Girişimciler Topluluğu
16. Bilgi Topluluğu
Üniversitemiz bünyesinde kurulan Spor Kulüplerimiz ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen müsabakalara katlım sağlanmaktadır. Her bahar yarıyılında öğrencilerimize yönelik bölümler arası spor turnuvaları düzenlenmektedir. Üniversitemiz 13 spor dalında müsabakalara katılmaktadır.
Spor Takımlarımız
1. Futbol
2. Basketbol
3. Voleybol
4. Hentbol
5. Futsal
6. Halk Oyunları
7. Taekwan-do
8. Atletizm
9. Tenis
10. Masa Tenisi
11. Karate
12. Güreş
13. Bilek Güreşi
Topluluk ve spor takımları dışında öğrencilerimize ve personelimize yönelik Resim, El Sanatları, Gitar, Bağlama, Keman kursları verilmektedir.