Üniversitemiz, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını Aldı

17.11.2018

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası, yetkili kuruluş tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a takdim edildi.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını alan ilk üniversitelerden olan Batman Üniversitesi kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Batman Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı kapsamında uluslararası standartlardaki eğitim, tarama ve test süreçlerini başarı ile tamamlayarak ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandığı belirtildi.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven verecek şekilde yeterli güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış uluslararası bir standart olduğunun belirtildiği açıklamada Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, uluslararası bir standart olan ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası almak amacıyla 2017 yılı sonu itibarıyla bir çalışma başlattığı, 8 ay süren çalışmaların sonucunda gerekli hazırlık sürecini tamamlayarak denetimden geçtiği ifade edildi.

Açıklamada Batman Üniversitesi’nin ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında sistem ve ağ alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini artırma konusunda önemli yatırımlar yapıldığı, teknolojik alt yapısı, yetişmiş personeli ve yenilikçi vizyonu ile bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazanan ilk üniversitelerden biri olmanın gururunu yaşadığı belirtildi.

Açıklamada Rektörümüz Durmuş’un, 8 aylık sertifikalandırma sürecinde emeği geçen Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personeli, Mehmet Suat Alp, Hafzullah İş, Hanifi Toprak, Mehmet Dursun’u teşekkür belgesi ile taltif ettiği ifade edildi.