Şehit Aybüke şehit edildiği yerde anıldı

09.06.2020

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 22 yaşındaki Batman Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi aynı zamanda müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın vurulduğu yere çiçek bıraktı, dua etti.

Rektör Prof. Dr. Durmuş, daha sonra şehit öğretmenin ilk görev yeri olan Kozluk Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek meslektaşlarına başsağlığı diledi.

Okul Müdürü Nazmi Altuner’e başsağlığı dileklerini ileten Rektör Durmuş, şehit öğretmenin ilk maaşıyla oluşturduğu müzik sınıfını ziyaret etti, karanfil bıraktı ardından anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Rektör Durmuş, terör saldırılarının kimseyi yıldıramayacağını vurgulayarak nice Aybükeler, Necmettinler yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Şehit Aybüke’nin Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrencisi olduğunu anımsatan Prof. Dr. Durmuş, şunları kaydetti: “Mazlumların güvenli sığınağı olan bu cennet ülkemiz ne yazık ki yüzyıllardır küresel güçlerin hedefi halindedir. Türlü türlü Terör örgütleri ile üzerimize geldiler. 30 yılı aşkın süredir terör örgütü PKK ile bu bölgede insanımıza kan kusturdular, binlerce masum insanımızı bebek, çocuk, genç, yaşlı, hamile demeden katlettiler. Şenay öğretmenimiz de bunlardan biriydi. Meslek aşkıyla yanıp tutuşan Aybüke öğretmenimiz meslek hayatının ilk karne gününde öğrencilerine karnelerini dağıtıp öğrencileriyle vedalaştıktan sonra o mutlulukla evine döndüğü sırada teröristlerin kahpe kurşunlarıyla şehit oldu. Henüz hayatının baharındaydı. Milletimizi cehalete mahkûm etmek için nice Aybüke, Necmettin öğretmenlerimizi, doktorlarımızı, mühendislerimizi şehit ettiler.”

-“Türk’ü Kürt’ten, Kürt’ü Türk’ten ayıramayacaklar”

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yapılan yatırımlarla adeta şahlanan bölgenin, yeniden terör eliyle eski karanlık günlere getirilmeye çalışışdığını belirten Rektör Durmuş, “Milletimize hizmet gitmesini engellemek için; dün de Van’da yol şantiyesinde çalışan sivil vatandaşımız şehit edildi. Başaramayacaklar, Türk’ü Kürt’ten, Kürt’ü Türk’ten ayıramayacaklar. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız öncülüğünde devletimizin yaptığı yatırımlarla bölgemize gelen baharı kimsenin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Nasıl 15 Temmuz’da din kisvesine bürünmüş FETÖ terör örgütünü tarihin karanlıklarına gömdüysek, inşallah PKK terör örgütünü de el birliğiyle tarihin çöplüğüne gömeceğiz.” Dedi.

Şehit Aybüke’siz 3 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Rektör Durmuş, “Bu duygu ve düşüncelerle öğretmen aynı zamanda Batman Üniversitesi yüksek lisans öğrencimiz Aybüke Kızımıza Allah’tan rahmet ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Seni çok özledik, özlemle anıyoruz Aybüke. Sana söz veriyoruz bizler Ülkemiz Milletimiz için; binlerce, Aybükeler, Necmettinler yetiştirmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Rektör Durmuş, daha sonra aynı saldırının devamında Bekirhan Jandarma Karakolu’nda bombalı araçla şehit edilen Soner Fazlıoğlu ile Ali Gülnar’ın şehit düştükleri yere karanfil bıraktı ardından Karakol komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Önder Köroğlu’na başsağlığı dileğinde bulundu.