Rektörümüz Durmuş'un, Yeni Zelanda'daki Al Noor ve Linwood İsimli İki Camiye Düzenlenen Terör Saldırısı İle İlgili Mesajı

15.03.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Yeni Zelanda’nın CrhristChurch kentindeki Al Noor ve Linwood isimli iki camiye düzenlenen terör saldırısı ile ilgili mesaj yayımladı.

"Yeni Zelanda'da Al Noor ve Linwood isimli iki camiye ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Dünyanın pek çok yerinde Müslümanlara ve ibadethanelerine benzer saldırıları görmekteyiz. Dünya’da ırkçılığı ve İslam karşıtlığına yönelik bir eğilim olduğu görülmektedir. Bu eğilimin önlenmesi için dünya kamuoyunu duyarlığa ve önlem almaya davet ediyorum."

_____________________________________________________________________________________________________________________

Our Rector’s Message On The Two Terrorist  Attacks in New Zealand

Our Rector Professor Aydin Durmuş issued a message on the terrorist attacks which targeted  the two mosques in the city of ChristChurch in New Zealand.

I strongly condemn the terrorist attacks that targeted  two mosques in New Zealand and the worshiping Muslims there, and curse the perpetrators.

May God's mercy be upon those who lost their lives, and I express my condolences to their relatives, and also I wish a sooner recovery to the wounded.

We see similar attacks on Muslims and on their places of worship in many parts of the world. There is a tendency towards racism and anti-Islamism in the world. I urge the world public to be sensitive and to take measures to prevent this tendency.

Die Botschaft unseres Rektors zu den beiden Terroranschlägen in Neuseeland

Unser Rektor Professor Aydin Durmuş gab eine Mitteilung zu den Terroranschlägen heraus, die auf die beiden Moscheen in Christ-Church in Neuseeland gerichtet waren.

Er sagte; ich verurteile nachdrücklich die Terroranschläge, die auf zwei Moscheen in Neuseeland und auf die dort anbetenden Muslime gerichtet waren.

Gottes Barmherzigkeit sei denen, die ihr Leben verloren haben, und ich möchte ihren Angehörigen mein Beileid aussprechen, und ich wünsche den Verwundeten eine baldige Genesung. In vielen Teilen der Welt sehen wir heute ähnliche Angriffe auf Muslime und ihre Kultstätten.

Es gibt in der Welt leider eine Tendenz zu Rassismus und Anti-Islamismus. Ich fordere die Weltöffentlichkeit darauf, sensibel zu sein und Maßnahmen zu ergreifen, um diese Tendenz zu verhindern.

رسالة رئيس جامعتنا الأستاذ الدكتور آيدن درموش تتعلق بالأحداث الدموية التي وقعت في مسجدين في نيوزلندا

نشر رئيس جامعتنا الأستاذ الدكتور آيدن درموش رسالةَ تنديدٍ وتشجيب بسبب الهجوم البربري الإرهابي على المسلمين الذي كانوا يقومون بأداء واجباتهم الدينيّة في مسجدين في مدينة كرايست تشيرش في نيوزلندا.

ويدعو رئيس جامعتنا بالرحمة والغفران للشهداء الذين قضوا نحبهم إثر هذا التفجير الإرهابي ويتمنى الصبر والسلوان لذويهم وأقربائهم والشفاء العاجل للجرحى.

في الآونة الأخيرة تكررت مثل هذه الهجمات الإرهابية على دور العبادة للمسلمين، ونؤكد على أن هذه الأفعال الإجرامية تستثير مشاعر العنصرية والطائفية ضد الإسلام الحنيف، ونطالب العالم أن يقف صفًا واحدًا لمنع والحدِّ من وقوعِ مثل هذه الأفعال المشينة.