Rektörümüz Durmuş, Batmanlıları Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Anma Panelini Davet Etti

28.04.2019

Basın toplantısında konuşan Rektörümüz Durmuş, ömrünü İslam bilim tarihine adamış olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anma panelini Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) ile birlikte düzenledikleri söyleyerek, basın mensuplarını ve Batmanlıları panele katılmaya davet etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Merkez Kampüs’te Batman basını ile bir araya geldi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını değerli hocamız Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan ettiğini belirten Rektörümüz Durmuş, “Bizde buna bir nebze katkımız olsun diye Prof. Dr. Fuat Sezgi’ni anma paneli düzenliyoruz. Fuat Sezgin hocamız bölgemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarındandır. 2 Mayıs 2019’da güzel bir panel düzenleyeceğiz. Tüm Batmanlı hemşerilerimizi panele davet ediyorum.  Değerli basın mensupları arkadaşların panelimizin duyurulması konusunda desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rektörümüz Durmuş, Batman Üniversitesi’nin kalite olarak yükseldiğini yakın zamanda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından denetimden geçtiğini belirtti.

Batman Üniversitesi’nin bölgenin en iyi üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Rektörümüz Durmuş, “Batman Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi’nin kurulması için Yükseköğretim Kurumu’na başvuruda bulunduk.  Biz elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, ancak fakülte kurulması tamam siyasi bir karardır. Fakültelerin kurulmasını istiyorsak Batman şehrinin dinamikleri harekete geçmeli ve bunu her platformda dile getirerek lobi oluşturmalıdır. Batman halkı bunu yürekten istemeli ve bunu siyasi iradeye ifade etmelidir.” dedi.

Batman Üniversitesi’nin orman alanlarının her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Rektörümüz Durmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi’nin startını verdikleri bereket ormanlarında hedefimiz 1 Milyon fidan dikmektir. Şuana kadar üniversitemiz orman alanında 300 bin fidanın diktik. Değerli basın mensupları sizleri de üniversitemizde fidan dikmeye bekliyoruz. Sizlerde bu kampanyaya dahil olun, insanlarımızı, Batmanlıları teşvik edin. Bu memleket inşallah diktiğiniz fidanlarla yeşerecek büyüyecek. Sizden sonrakiler buraya fidan dikenleri duayla anacaktır. Biliyorsunuz ormanlar bir şehrin nefesi, akciğerleridir. TPAO’unda bir orman alanı var bizde ikinci bir orman alanını Batı Raman Kampüsümüzde oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Dikilen her fidanın bakımının Üniversitemiz tarafından yapıldığını ifade eden Rektörümüz Durmuş, “Dikilen her fidanını bakımı Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında üniversitemizde görevlendirilen işçiler, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Üniversitemizde görevlendirdiği hükümlüler ve üniversitemiz personeli tarafından yapılmaktadır. Bu konuda bizlere destek veren Sayın Valimiz Hulusi Şahin’e, Orman Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.

2019 yılını Sayın Cumhur Başkanımızın İslam ve bilim alanına önem arz ettiği için Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan ettiğinin belirten USED Genel Başkanı Osman Bağaç, “Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız Bitlisli olması münasebetiyle ayrıca bizim için çok önemlidir. Biz bu yüzden değerli basın mensupları arkadaşlardan 2 Mayıs 2019 Perşembe günü 14:30’da düzenlenecek panele basın mensubu arkadaşlarımız vasıtası ile tüm halkımızı davet etmek istiyoruz. Uluslararası sağlık eşitliği derneği olarak Batman’da 12 Aralık 2018’de kurulduk. Kuruluş amacımız Batmanın her alanda gelişmesi konusuna katkı sağlamaktır. Özelikle mültecilerin sağlık konularına yönelik çalışmalar yapacağız.” dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a teşekkür ettiğini ifade eden USED Genel Başkanı Bağaç, panelimizin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Basın toplantısına Rektörümüz Durmuş’un yanı sıra USED Genel Başkanı Osman Bağaç ve Batman Basını katıldı.