Rektörümüz Durmuş, 23 Nisan’da Rektörlük Makamını İlköğretim Okulu Öğrencisi Muhammed Arda Datlı’ya Bıraktı

24.04.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda rektörlük makamını ilköğretim okulu öğrencisi Muhammed Arda Datlı’ya bıraktı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Senato Toplantı Odası’nda 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklardan oluşan senato üyeleriyle Batman Üniversitesi Senato Toplantısı yapıldı.

Toplantı öncesinde konuşma yapan ve Rektörlüğü Muhammed Arda Datlı’ya bırakan Rektörümüz Durmuş, “Vatanımızın geleceği çocuklarımızı bu önemli günde Batman Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Onlar bu ülkenin gelecekleridir. Yarın büyüdüklerinde bu makamlar onların olacaktır. Bu ülkeyi Atatürk’ün çizdiği yoldan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olan onlardır. Çocuklarımıza şu tavsiyede bulunuyorum: Çok çalışın, aklı hür ve vicdanı hür olun.” dedi.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda senato toplantısına başkanlık eden Rektör Muhammed Arda Datlı  “Dün olduğu gibi bugün de üniversitemizin bilimsel çalışmalarda, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde başarılı olması, ülkemizin büyümesine değer katması en büyük arzumdur” dedi.

Senato toplantısına dekan, yüksekokul müdürü, enstitü müdürü olarak katılan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken, toplantı sonrasında Batman Üniversitesi Kampüslerini çocuklara anlatan Rektörümüz Durmuş, çocuklara hediye, Kültür İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Ertuğrul’a, öğretmen ve velilere de plaket ve ay yıldızlı rozet takdim etti.

Batman Üniversitesi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı, merkez kampüste çocuklara yapılan ikram ile sonra erdi.