Öğrencilerimiz 15 Temmuz Şehitlerini Ankara’da Andı

18.07.2019

15 Temmuz hain darbe girişiminin önlenmesinin 3. yıl dönümü nedeniyle Batman Üniversitesi, 40 öğrenci ve 2 öğretim görevlisinden oluşan kafileyi Ankara’da 15 Temmuz hain darbesinde zarar gören mekânları ziyaret etmek ve şehitleri anmak üzere Ankara’ya gönderdi.

15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için Ankara’ya gönderilen kafile, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, 15 Temmuz tanıklarından Mehmet Köse, Üniversitemiz personeli ve öğrencilerin aileleri tarafından uğurlandı.

15 Temmuz sabahı Ankara’ya ulaşan kafile ilk önce 44 Özel Harekât Polisi’nin ve 7’si Havacılık Dairesi Başkanlığı’nda olmak üzere toplam 51 kişinin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.  Batman Üniversitesi kafilesine darbe girişimi gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yardım için giden ve o dönem şehitler camisi müezzini olan Hasan Hüseyin Alkır mihmandarlık etti.

15 Temmuz’da görevleri başında şehadete erenlerin bulunduğunu anlatan Alkır, "Şehitlerimizin, gazilerimizin, milletimizin, bizlere bu hainliği yapanlardan hem dünyada hem de ahirette alacağı var." dedi.

15 Temmuz'la ilgili yazdığı şiiri okuyan Alkır, kafileyle beraber şehitler için dua etti.

Ziyaret anısına Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke ve Öğretim Görevlisi Zeynep Eviz tarafından, Gazi Hasan Hüseyin Alkır’a Üniversitemiz plaketi takdim edildi.

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal’i ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i de ziyaret eden öğrenciler, anıtkabir müzesini gezip hatıra fotoğrafları çekti.

Anıtkabir gezisinden sonra TBMM’ye geçen kafile, Halkla İlişkiler ve Rehberlik Birimi Uzmanı Sami Akgün’ün mihmandarlığında darbeciler tarafından bombalan yerleri ve fotoğraf sergisini gezdi.

Batman Üniversitesi kafilesinin TBMM’e ziyareti anısına Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Fahri Özteke ve Öğretim Görevlisi Zeynep Eviz tarafından TBMM Halkla İlişkiler ve Rehberlik Birimi Uzmanı Sami Akgün’e Üniversitemiz plaket takdim edildi.