“İsmail Kahraman Gazi Meclis Parkı” Törenle Açıldı

20.12.2019

Üniversitemizin Batı Raman Kampüsü’nde yapımı tamamlanan “İsmail Kahraman Gazi Meclis Parkı” TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın İsmail Kahraman tarafından törenle açıldı.

Açılış törenine, TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman, Vali Hulusi Şahin, Rektörüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

Toplam 50 bin metrekare yeşil alanı bulunan parkta, 35 bin metrekare yürüyüş yolu bulunuyor. Ayrıca parkta başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihteki 16 Türk devletini temsilen devlet büyüklerinin heykelleri bulunuyor.

Rektörümüz Durmuş park açılışında yaptığı konuşmada, “Batı Raman Külliyemizde 50 Bin M2 alanı kaplayan devasa park tamamlanarak, Devlet büyüğümüz, ağabeyimiz, 27. Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’ın katılımıyla açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Külliyemizi güzelleştirme çabalarımızı somut adımlarla yürütmeye devam ediyoruz. İnşallah peyzaj ve ormanlık alan çalışmalarımız gelecekte Batman’a ve Batman halkına çok güzel bir yeşil alan sağlayacaktır. Ilısu Barajı’nın tamamlanmasından sonra bölgede oluşacak gölle birlikte Külliyemiz yemyeşil bir bilim ve irfan yuvası olacaktır.” dedi.

Güncel veri bulunamamıştır