Çocuklar Umut Fidanlarını Batı Raman Kampüsü’ne Dikti

27.05.2019

Batman Sonsöz Gazetesi tarafından “Bir Başucu Kitabınız ve Dikili Ağacınız Olsun” sloganıyla organize edilen fidan dikme ve kitap okuma etkinliği Batı Raman Kampüsü’nde Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile düzenledi.

“Bir Başucu Kitabınız ve Dikili Ağacınız Olsun” etkinliğinde konuşma yapan Rektörümüz Durmuş, “Sevgili çocuklar, herkesin mutlaka bir dikili ağacı olsun. Yarın büyüdüğünüzde bunu çocuklarınız ve torunlarınıza anlatırsınız. Yeşili ve ağaçları korumalıyız. Onlar bizim oksijenimiz, yaşam kaynağımızdır. Bu üniversite yeşillendikçe Batman’a, Batmanlılara temiz hava sağlayacak ve Batman’ı daha yaşanabilir bir yer haline getirecektir. Bu Üniversite hepinizin üniversitesi, bu üniversiteye ne kadar çok fidan dikerseniz yarınlar o kadar güzel olacaktır. Sevgili çocuklar sizler yarının büyükleri olacaksınız. Sizler ne kadar çok çalışır ve başarılı olursanız o derece anne ve babalarınızı ve bizleri memnun edersiniz. En önemlisi de sizler yarın çok daha mutlu olacaksınız. O yüzden çok okuyun, çok çalışın.” dedi.

Rektörümüz Durmuş daha sonra çocuklarla birlikte fidan dikerek, çocukların fidan dikme sevincine ortak oldu.

Batman Sonsöz Gazetesi’nin, 6. kuruluş yıldönümü nedeniyle Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde düzenlediği fidan dikme ve kitap okuma etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli Eğitim Şube Müdürleri İshak Büyükkaya ve Ömer Çiçek, Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman Okusun Grubu, İMKB Petrolkent Ortaokulu, Yenişehir Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Zeynelbey Anadolu İmam Hatip Lisesi, Petrol Ofisi İlkokulu, Tüpraş Ortaokulu, Seda Tuba Photography, Batman Üniversitesi Personeli ve öğrencileri katıldı.

Etkinlikte Batman Üniversitesi tarafından dağıtılan fidanlar, toprakla buluştu. Katılımcılar, diktikleri fidanlara cansuyu verdi. Ormana Batman Sonsöz Hatıra Ormanı tabelası dikildi. Katılımcılar fidan diktikten sonra tabela önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Çocuklar, fidan diktikten sonra öğretmenleri ile birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Milli Eğitim Şube Müdürü İshak Büyükkaya, çocuklara kitap okumanın öneminden bahsetti.