Batman Üniversitesi, Şehit ve Gazi Ailelerini Ağırladı

09.03.2019

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman'daki bini aşkın şehit ve gazi yakınını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 3 ayların başlangıcı dolayısıyla sabah kahvaltısında ağırladı.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi ile başladı.

Üniversitede gerçekleştirilen programda konuşan Rektörümüz Durmuş, kadınların sadece bir günde hatırlanmaması gerektiğini söyledi.

Kadınların yerinin her zaman için farklı olduğunu vurgulayan Rektörümüz Durmuş, "8 Mart işin bahanesi, bizim için kadınlarımız başımızın tacıdır, her gün bizim için kadınlar günüdür. Bu anlamlı günün 3 ayların başlangıcına denk gelmesi ise ayrıca bir değer kattı. İnşallah Recep, Şaban ayları bizler için hayırlı olur, rabbim bizleri Ramazan ayına da kavuşturur. Şehitlerimizi bu vesile ile rahmetle anıyorum, dualarımız daima onlarla. Gazilerimize minnet borcumuzu hiç bir zaman ödeyemeyiz." dedi.

Rektörümüz Durmuş, Batman Üniversitesi olarak her zaman için şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını kaydetti.

Şehit yakınları ve gazilere ne yapılsa az olduğunu dile getiren Rektörümüz Durmuş, şöyle devam etti:

"Onlar bizim için bu toprakları vatan kılmak için savaştılar, canlarını ortaya koydular. Şehit yakınlarımıza sabırlar diliyorum. Gerçekten çok zor bir şey ama onların başı daima dik olsun. Çünkü bu vatan için en sevdikleri varlıklarını kaybettiler. En sevdikleri varlıkları bu vatanın bağrında yatıyor. Bizler de her zaman Batman Üniversitesi olarak her konuda elimizden geldiğince yanlarında olacağız. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin."

Sıcak ve samimi bir havada geçen Programa, şehit ve gazi STK’ları, üyeleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.