Detay

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un ev sahipliğinde yapılan programa Vali Hulusi ŞAHİN, STK temsilcileri, Üniversitemiz personeli, öğrencileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Rektörümüz Durmuş: Bölgede İlk Bizim BESYO’muzda Engelliler Takımı Oluştu

Programda,  Batman Üniversitesi’nde her sene engelli öğrenciler için %10 kontenjan ayrıldığına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ , “Batman Üniversitesine ilk geldiğimizde bölgede hiç BESYO yok, Kızıltepe ekibi, Midyat ekibi, Mardin ekibi Diyarbakır ekibi, çocuklar minibüslerle  Elâzığ’a, Erzurum’a , Karadeniz’e imtihana gidiyor. Biz dedik ki buraya BESYO’yu açacaz. Çok şükür öğretim üyesi kadromuzu tamamladık ve BESYO’yu açtık. Şimdi bölgenin en iyi BEYSO’larından biriyiz. Çocuklarımızla da gurur duyuyoruz. 38’e yakın engelli öğrencimiz var. Her sene engelli öğrenciler için  %10 kontenjan ayırıyoruz. Bunu ilk biz başlattık ve bölgede ilk bizim BESYO’muzda engelliler takımı oluştu. Bu tabi çok gurur verici bir şey. Bu duruma öğrencilerimizin başarısı ve azminden dolayı geldik. Bizde onlar için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Vali Şahin: Batman Üniversitesi Engelli Dostu Bir Üniversite Olarak Öne Çıkıyor

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Valimiz, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nun 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Türkiye’nin en yüksek başvurusunu alan okul olduğunu ifade ederek, “Bu durum bizi oldukça gururlandırdı. Okulda bölgede olmayan bir uygulama hayata geçirilmiş. Engelli öğrenci kontenjanı ile 30’un üzerinde engelli sporcumuzun beden eğitim öğretmeni ve sporcu antrenörü olarak yetiştirilmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum.  Rektörümüzü engellilere yönelik yaptığı bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Batman Üniversitesi engelli dostu bir üniversite olarak öne çıkıyor.

Engellilerimiz bizim için çok önemli,  eğer siz yaşlınıza, yardıma ihtiyacı olan vatandaşınıza ve engellinize toplum olarak gereken değeri veriyorsanız, medeniyet ailesindeki değeriniz o ölçüde yükselir.  Bize düşen kamusal alanlarda engellilerimize uygun iletişim alanlarını üretmek ve onlara yaşamın her alanında toplumun engelli olmayan bireylerinin sahip olduğu tüm imkanları sunmaktır. Bu hususta çalışıyoruz ve elimizde geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversitemiz BESYO bölümü öğrenciler tarafından sergilenen halkoyunları ve Goalball Final Maçı beğeni ile izlendi.

Yer

03 Aralık 2019 Salı