03
Nisan
2024
Üniversitemizde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Yapıldı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle, Üniversitemiz ve Batman Renkli Eller Otizm Derneği Özel Eğitim Okulları işbirliğiyle bir farkındalık etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Birimi sorumlusu Öğretim Görevlisi Elif Dilan Atılgan, Batman Renkli Eller Otizm Dernek Başkanı Tevfik Gayretli ve TOKİ Kazım Karabekir Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri  katıldı.
Özel Eğitim Sınıfı bireyleri tarafından icra edilen resim sergisinin ardından piyano başına geçen  özel eğitim sınıfı öğrencilerinden Suriyeli otizmli birey İbrahim Hacı Ahmed, göstermiş olduğu piyano resitali nedeniyle ayakta alkışlandı.





Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, " Batman Üniversitesi olarak evlatlarımıza, ciğer parelerimize  yönelik yaptıklarımızı bir gün ile  sınırlamıyoruz, her zaman yanındayız, her zaman destek olmak istiyoruz. Üniversitemizin imkânları çerçevesinde bugünümüzün hazırlıklarını yapıyoruz ki,  yarınımızın geleceği siz kıymetli,  sevgili öğrencilerimiz, kıymetli evlatlarımız,  bugünden dolu dolu,  doyurucu bir şekilde yetişmeliler ki,  biz cumhuriyetimiz,  yarınımız,  teminat altına alınabilsin.  Bugün burada, şu anda bu müzik dinletisini dinledik, çok etkilendik. Keza,  resim sergisini beraber ziyaret ettik. Ama Batman Üniversitesi olarak öncesinde birebir  atölye çalışması yaptık hatırlarsanız. Birlikte yemek yaptık otizmli evlatlarımızla, o gözlerindeki ışıltıyı görmek bize çok umut verdi. Keza öncesinde yine toprakla bir araya geldik.  Çeşitli sebze, meyve fidanları diktik. Bunların her birinin çok büyük faydaları olduğunu düşünüyorum. Yine bunun yanı sıra, üniversitemizin imkanlarını el verdiği ölçüde siz kıymetli evlatlarımızla, velilerimizle bir araya gelmek, üniversitemizin imkanlarını sizlere sunmak. Sadece velilerimize değil, evlatlarımıza ve özel eğitim öğretmenlerimize bu imkanları sunmak bizim için vazgeçilmez önceliklerimiz arasındadır" dedi.