Yeni Dünya, Yeni Anayasa, Yeni Türkiye Konferansı'na Yoğun Katılım

13.04.2017

Prof. Dr. Yasin AKTAY’ı burada ağırlamaktan şeref duyduğunu ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, “Bugün Yasin Hocam bize “Yeni Dünya, Yeni Anayasa, Yeni Türkiye”yi anlatacak. Bizler 12 Eylül öğrencileriyiz, bugüne kadar 12 Eylül Anayasası 18 defa yamanmış. Biz inşallah şimdi yeni bir anayasa yapmaya çalışıyoruz. Anayasa ne kadar güçlü olursa Ülkemizde o kadar güçlü olacaktır.  Onun için yeni bir Türkiye diyoruz.” dedi.

Burada Batman Üniversitesi’nde kürsüden sizlere seslenmek benim için oldukça anlamlı, çünkü kaç yıldır üniversite kürsülerinden uzakta olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yasin AKTAY, “Beni davet ettikleri için Rektör Hocama teşekkür ederim. ‘Yeni Türkiye’yi anlamak için ‘Eski Türkiye’yi bilmek gerekir. O sebeple bugün size eski Türkiye’den örnekler vereceğim. Milletimizin çektiklerini görün diye. Bir de ‘Yeni Türkiye’den örnekler vereceğim ve bunlarda bize yeni Türkiye’nin nasıl olması gerektiği hakkında ışık tutsun.” dedi.

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Prof. Dr. Yasin AKTAY’a, Ünivesitemizi ziyareti anısına plaket takdim etti.