Üniversitemizden Engellilere Yeni Kontenjan Müjdesi

04.07.2017

Üniversitemiz, engelli vatandaşlarımızın özel yetenek sınavında başarılı olması koşuluyla spor yöneticiliği, müzik ve resim bölümlerinde okuyabilmeleri için engelli kontenjan sayısını toplam 4’ten 16’ya çıkardı.

Türkiye 'de ilk defa Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda(BESYO) engelli öğrenciler için Üniversitemiz tarafından kontenjan açıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Spor Yöneticiliği Bölümü’nde 4 olan engelli öğrenci kontenjan sayısını bu yıl 12’ye çıkardıklarını, ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) Resim ve Müzik bölümlerinde de toplam 4 yeni engelli öğrenci kontenjanı açtıklarını söyledi.

Üniversitemizin tüm bölüm ve programlarından engelli vatandaşlarımızın istifade etmesi için çaba içerisinde olduklarını ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, engelli vatandaşlarımızın Batman Üniversitesi BESYO ve GSF Özel yetenek Sınavında başarıl olmaları halinde Spor Yöneticiliği, Müzik ve Resim bölümlerine 2017-2018 Akademik Yılı’nda toplam 16 engelli öğrenci alınacağı belirtti.

Üniversitemizde engelli öğrencilerimizin rahat ve huzurlu bir öğretim ortamının oluşturulması için engelsiz öğrenci biriminin çalıştığını ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, bu akademik dönemde BESYO’dan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Resim bölümlerinde de engelli öğrenciler için kontenjan ayrıldığını belirtti.

Yetenekli engellilerimizin desteklenerek sporcu ve sanatçı olarak yetişmelerinin sağlaması için önlerindeki tüm engellerin kaldırılarak başarılı olmaları için çaba içerisinde olduklarını belirten Rektörümüz DURMUŞ, “üniversite öğretiminden sonra inşallah engelli öğrencilerimiz yerel, ulusal ve uluslararası arenada başarılı birer sanatçı ve sporcu olarak göğsümüzü kabartacaklardır. Engellilerimizin azmine ve çalışkanlıklarına güveniyorum. Türkiye’de engellilerimizin elde ettikleri başarılar bizlere de cesaret vermektedir. ” dedi.

Bütün toplumsal kurumların engelli bireylerimizi destekleyerek, oluşturdukları hizmetlerde engellilerin farkında olarak hizmet üretmesi gerektiğini ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, “Batman Üniversitesi olarak bizler de toplumda ve yükseköğretim camiasında engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin aşılması için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.