Üniversitemizde ‘Şehitler Ormanı’ Oluşturuldu

09.02.2018

Üniversitemizin Batı Raman Kampüsü’nde oluşturulan ‘Şehitler Ormanı’na Valimiz Ahmet Deniz, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Sarıtürk, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş ise Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına fidan dikti.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde düzenlenen fidan dikim törenine; Valimiz Ahmet Deniz, Batman Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Dede, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar, Üniversitemiz çalışanları ve öğrencileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program’da konuşan Rektörmüz Prof. Dr. Durmuş, alana 2 bini badem olmak üzere 2 bin 300 fidan dikildiğini söyledi.

Her bir fidana bir şehidin isminin verildiğini vurgulayan Rektörümüz Durmuş, "Şehitlerimizin anısı burada yaşasın istiyoruz. İslam ordumuz Haçlı seferine karşı duruyor. Bizler onları dualarımızla destekliyoruz, gerekirse canımızla, malımızla da destekleyeceğiz."dedi.

VALİMİZ DENİZ: “ZEYTİN DALI HAREKATI ORADAKİ KÜRT KARDEŞLERİMİZE YÖNELİK DEĞİLDİR”

Valimiz Deniz ise yaptığı konuşmada, Suriye'nin kuzeyindeki Türkiye sınırında terör koridoru oluşturulmaya çalışıldığını ancak buna asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Terör örgütleri PKK ile PYD'nin bir olduğunu vurgulayan Valimiz Deniz, şöyle konuştu:

"Zeytin Dalı Harekatı oradaki Kürt kardeşlerimize yönelik değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Terör örgütü PYD/PKK'dan kaçan 5 bine yakın Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı. Bu insanlar zulümden kaçtılar. Burada geçmişte PKK'nın yaptığını bugün orada onlar yapıyor."

Törende 25 yıl önce teröristlerce şehit edilen oğlu Nihat Özcan adına fidan diken Naime Özcan, "Allah devlete zeval vermesin." dedi.