“Üniversitemiz Ülke Üniversitesi Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor”

05.09.2018

Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Batman Üniversitesi’ni tercih eden 3090 öğrencinin kayıt işlemlerine başlandı.

Yeni öğrencilerin kayıt işlemlerini yerinde inceleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kayıt yaptıran öğrencilere hoş geldiniz diyerek, Batman Üniversitesi tercih etmelerinden dolayı teşekkür etti.

Son birkaç yıldır e-devlet üzerinden kayıtların yapılmaya başlanmasıyla öğrencilerin çok rahat bir kayıt yaptırma süreci yaşadığını ifade eden Rektörümüz Durmuş, e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerimiz için kayıt bürosu açtıklarını, bu sebeple bir yoğunluk yaşanmadan kayıtların yapıldığını söyledi.

Öğrenci Sayısı 15 Bin’i Geçti

Batman Üniversitesi’nin yeni kayıtlarla birlikte mevcudunun 15 Bin’i geçtiğini ifade eden Rektörümüz Durmuş, %89 doluluk oranıyla ülke üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Ön Lisans Programları %100 Doluluk Oranına Ulaştı

Tercih sonuçlarına göre ön lisans programlarında doluluk oranlarının %100 olduğunu ifade eden Rektörümüz Durmuş, üniversitemize çok ciddi bir teveccüh olduğunu, Türkiye geneli üniversitelerin doluluk oranları sıralamasında 16. olduklarını, 2007 yılında kurulan bölge üniversiteleri arasında ise %100 doluluk oranına sahip tek üniversitenin Batman Üniversitesi olduğunu söyledi.

Hedeflerinin ön lisans programları doluluk oranında olduğu gibi lisans programlarında da %100 doluluk oranına ulaşmak olduğunu ifade eden Rektör Durmuş, lisans programları doluluk oranlarının %67 olduğunu, genel doluluk oralarının ise %89 olduğunu açıkladı.