Sağlık-Sen’den Rektörümüz Durmuş’a Tam Destek

03.02.2018

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na(MEMUR-SEN) bağlı Sağlık-Sen Batman Şubesi Başkanı Zahir Seven, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Durmuş, kente tıp fakültesi kazandırılması için Sağlık-Sen’in desteğinin de şart olduğunu söyledi.

Batman’da sağlık turizminin önemli olduğunun altını çizen Rektörümüz Durmuş, “Ortadoğu ülkelerinden gelip Batman’da tedavi oluyorlar. O yüzden de tıp fakültesi kentimiz kalkınması için elzemdir. Tıp fakültesi kurulması halinde sağlık turizmi daha da gelişecektir. Tıp fakültesi kurulursa artık hastalarımız şehir dışına gitmeyecek. Bir adli tıp için cenaze Diyarbakır’a gitmeyecek. En basiti yanık üniversitesi kazandırılacak. Artık insanlar yanıktan dolayı hastasını sırtlanıp Adana’ya gitmeyecek” dedi.

Tıp fakültesinin kurulması ile birlikte ilçelerinde gelişeceğini dile getiren Rektörümüz Durmuş, üniversiteye bağlı her ilçeye bir hastanede kurularak tıp fakültesi ilçelerimize de geliştireceğini söyledi.

“Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil” diyen Rektörümüz Durmuş, “Olurda civar illerden birine tıp fakültesi kurulursa, Batman da kurulması uzun bir zaman alır. Bu konuda iş sadece bana değil Batman kamuoyuna, siz sivil toplum kuruluşlarına görev düşüyor. Bizler bugün varız yarın yokuz. Ama hepimiz aynı gemideyiz. Hepimiz elimizi taşın altına koymamız lazım” diye konuştu.

Başkan Seven’den Rektörümüz Durmuş’a Tam Destek

Sağlık-Sen Batman Yönetimi, Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u ziyaret ederek Batman’a tıp fakültesi kurulması ile ilgili açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek Rektör Durmuş’a teşekkür etti.

Şube Başkanı SEVEN, Rektörümüz Durmuş’u ziyaretinde Batman’a 3. basamak bir hastane (Eğitim Araştırma veya Tıp Fakültesi) kurulması ile ilgili 2012 yılından bu yana yapılan çalışmaları içeren dosya olarak ileterek, en son 2015 yılında Başbakanımızın Batman ziyaretinde Batman halkına bunun sözünü verdiklerini hatırlatarak, o günden bu yana ilk defa Üniversite cenahından bilhassa da bir rektörün Batman’a tıp fakültesi yapılması ile ilgili açıklama yapmasını ve gayretlerde bulunması fevkalade memnuniyetle karşıladıklarını ve bunun için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını beyan etti.

Son günlerde Batman Üniversitesi’nde başörtüsü ile ilgili polemikler hakkında da görüş bildiren Başkan Seven, “Batman Üniversitesi’nde ne geçmişte ne de bugün herhangi bir başörtüsü sorunu olmadığını, tam aksine Hükümetimiz ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın son derece ciddi fedakârlık ve gayretleri neticesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman Üniversitesi’nde de tüm öğrencilerin dini inançları gereğince tesettürleriyle birlikte rahatlıkla eğitim ve öğretimlerini sürdürdükleri sahada apaçık görülen ve memnuniyet verici bir gerçektir. Bu bağlamda artık Batman’ın gerek itibarı ve gerekse kurumsal anlamda büyüyüp gelişmesine engel olan bu tür tezvirat ve kısır döngülerden bir an önce sıyrılması ve uzaklaşılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Seven, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Batman Üniversitesi Rektörlüğü’nce YÖK’ten talep edilen ve geçtiğimiz günlerde kabul edilen Hasankeyf ilçesine Hasankeyf Meslek Yüksekokulu kurulması kararının Batman için takdire şayan bir kazanım ve müjdedir. Bu kazanım Batman’ın kalkınmasına da katkı sağlayacaktır. Bu sebeple Sayın Durmuş’a ayrıca teşekkür ederim” dedi.

3 yıl önce Batman’a Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte 200 yataklı olarak yapılması sözü verilen  Devlet Hastanesi’nin Sayın Millet Vekilimiz Ataullah Hamidi’nin gayretleriyle  400-500 yatak kapasitesine çıkartılmasına teşekkür ettiklerini belirten Başkan Seven, “Bugün bu hastanenin direkt Eğitim Araştırma Hastanesi veya bilhassa ‘Tıp Fakültesi’ olarak açılmasıyla  Batman’a hiçbir ek mali yük getirmeksizin kazandırılmasının fırsatı ve dönüm noktasındayız” dedi.

3 Şubat Cumartesi günü Batmana teşrif edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ı büyük bir coşku ile karşılamak ve kendilerine ileteceğimiz Batman’a Tıp Fakültesi  açılması ile ilgili talebimize de destek vermek üzere başta tüm sağlık çalışanları ve her türlü sağlık hizmetlerinden güzel şekilde faydalanan ve bunu hakkeden halkımızı yapılacak olan çalışmaya davet etti.