Rektörümüzün 14.06.2017 tarihli Basın Açıklaması

14.06.2017

Rektörümüzün 14.06.2017 tarihli Basın Açıklaması

14.06.2017 Çarşamba günü Saat 12.30’da EĞİTİM-BİR-SEN Batman Şubesi’nde Batman’da faaliyet gösteren 22’ye yakın STK tarafından “Batman Üniversitesi’nde yapılan hukuksuz uygulamalarla” ilgili basın açıklaması yapılacağı duyumunu aldım.

Hukuksuz uygulamalar hangileriymiş ve STK’lar niçin böyle bir açıklama ihtiyacı duymuşlar, aradaki bilgi kirlilikleri nelerdir? Bunlara açıklık getirmek amacı ile basın açıklamasına katılmak istedim. EĞİTİM-BİR-SEN Batman Şube Başkanı Sayın Mehmet ERGİN’i telefonla arayarak saat 12.00’da orada olacağımı, bir basın açıklaması varsa yüzüme karşı yapılması gerektiğini ve olası suçlama var ise bunlara cevap verebileceğimi ilettim.

EĞİTİM-BİR-SEN Batman Şubesi’ne gittiğimde Sayın Mehmet ERGİN tarafından makam odasında misafir edildim.  Kendileri benim EĞİTİM-BİR-SEN’de misafir olduğumu, basın karşısında problemleri tartışmanın etik olmayacağını nezaket çerçevesinde açıkladı.

Ben de kendisine basın önünde tartışmak maksadında olmadığımı, sadece aradaki bilgi kirliliklerine açıklama getirmek niyetinde olduğumu, bunu da ülkeme, Batman’a ve Üniversitemize zarar vermemek amacıyla yaptığımı, aynı gemide yer aldığımızı, gemi su alır ise hepimizin zarar göreceğini açıkladım. Bilgi kirliliklerine açıklık getirme amaçlı basın önüne beraberce çıkabileceğimiz konusunda ısrarcı davranmama rağmen kendileri bunun etik olmayacağı gerekçesi ile kabul etmedi. Ayrıca söz konusu STK’ları ve tüm STK’ları basın önünde veya basına kapalı olarak her nasıl isterlerse Üniversitemiz konferans salonunda toplantı yapmaya davet ettim.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Prof. Dr. Aydın DURMUŞ