Rektörümüz, “Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye’nin Dönüşümü” Konferansına Katıldı

15.04.2017

Konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un yanı sıra MÜSİAD Batman İl Başkanı Suat ÖZDEMİR, Üniversitemiz Akademik ve idari personeliyle birlikte öğrenciler de katıldı.

“Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye’nin Dönüşümü” Konferansını sunacak olan Strateji Uzmanı Alper Esen beye Batman’a ve Üniversitemize geldiği için teşekkür ettiğini ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, “Çocukluk yıllarımda KIBRIS BARIŞ Harekâtı yapılıyordu,  tanklarımız Alman malı idi,  yedek parçalarımız Almanya’dan geliyordu. Rumlara karşı soydaşlarımızı kurtarmak için başlattığımız Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Almanya bozulan tankların yedek parçalarını göndermediği için birçok tankımız çalışmadı. Çünkü harekâtı istemiyorlardı. Rahmetli ERBAKAN’ın hiçbir zaman dilinden düşürmediği “Ağır Sanayi” işte bu sebeple önemliydi. Biz bunu zamanında kavrayamadık ama şimdi görüyoruz ki o gün o adımlar tamamlansaydı ülkemiz çok daha farklı konumda olurdu. O dönemlerden sonra kurulan MAKSAN, TANKSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN sayesinde bugün Fırat Kalkanı Harekâtında Almanya’nın veya diğer ülkelerin yedek parça ambargo girişimleri sonuçsuz kalıyor ve başarılı oluyoruz. Ağır sanayi işte budur. Elinizin güçlü olmasıdır. Siz öğrencilere bu sebeple çok şey düşüyor, en önemlisi de çok çalışmak, bilimi ve teknolojiyi daha ileriye taşımaktır.” dedi.

Konferansı tertip eden Genç MÜSİAD’a bizleri burada ağırlayan Batman Üniversitesine teşekkürlerini ifade eden Strateji Uzmanı N. Alper ESEN, “sizlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

İnteraktif bir konferans sunacağını ifade den Strateji Uzmanı N. Alper ESEN, “burada duyacaklarınız hemen hemen herkesin ilk defa duyacağı bilgiler olacaktır. ‘Hiçbir Şey İmkânsız Değildir’i öğreneceğiz, çok farklı şeylerin olabileceğini anlatacağım size, “Komplo Teorisi diye Bir Şey Yoktur”u anlatacağım. Her şeyin aslında planlı ve kurgulanmış olduğunu örneklerle anlatacağım. Hiçbir şey tesadüfi değildir,  diyeceğim ve bunun gerekçelerini anlatacağım. Bu ifade ettiklerimi, Tarihi, Sosyolojik ve Matematik analizlerle size açıklayacağım. Ben sosyo-politik senaryolar yazan bir firmanın sahibiyim ve pek çok uluslararası firmaya danışmanlık yapıyorum. Ben bugün vizyonunuzu geniş tutmayı ve olaylara, olgulara farklı bakmayı anlatmaya çalışacağım.” dedi.