Rektörümüz Durmuş, Külliye'de Düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı

04.10.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

YÖK tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Beştepe’de düzenlenen "2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili Bakanlar, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu tarafından yapılan müzik dinletisiyle başlayan törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.

“Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz”

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz” dedi.

“2023'ün Türkiye'sini şekillendirecek beşeri sermayeyi yetiştirmek”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu seneki başlığımız üniversitelerimizde dijital çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm ve bununla ilgili olarak bilgiye ulaşımda dünya üniversitelerinin de çalışmalarını dikkate alarak 'açık erişim' çalışmaları olacak." dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türk yükseköğretiminin de dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak; sosyal, ekonomik ve çevresel ekosistemlerde, bilgiye, yeteneklere ve insanlık paydasında milli değerler manzumesine dayalı eğitim anlayışını öne koyduğunu ve 2023'ün Türkiye'sini şekillendirecek beşeri sermayeyi yetiştirmeye çalıştığını kaydetti.

Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Saraç, tüm öğrenci arkadaşlarını temsilen Ankara, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar, Atılım, Ege, Fırat, Sabahattin Zaim Siirt ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden öğrenciler ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çiçek takdiminde bulundu.

Çiçek takdiminin ardından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" uygulaması kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

2018 "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" kapsamında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından verilen "Bireysel Ödül"ler, Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde, ve Sağlık Bilimleri Kategorisinde sahiplerini buldu.

2018 "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen "Kurumsal Ödül"ler ise, Topluma Hizmet Ödülü, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü ve Uluslararası İşbirliği Ödülü kategorilerinde sahiplerini buldu.

Ödül töreninin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, dinimizin bilime verdiği önemi gösteren ve anlamı "Allahü Teala tüm insanları ‘ilimlerinin artması için dua edip çalışmaya' çağırır" olan Ayet-i Kerime Hattı ile kendisinin hazırlamış olduğu, yazarı bilinen gerçek anlamda ilk Osmanlı Tarihi olan Âşık Paşazâde'nin "Osmanoğulları'nın Tarihi" adlı eseri hediye etti.