Anasayfaya Dön

En

Ku

Hızlı Erişim
Web Mail
Kütüphane
Bilgi Edinme
İletişim Bilgileri
Telefon Rehberi

Haberler

Rektörümüz Durmuş, “Adıyaman Gastronomi Günü” Etkinliğine Katıldı

16.04.2018

ÜNİGAP Kuruluş Protokolü İmza Töreni için Adıyaman’a giden Rektörümüz Durmuş, Adıyaman Üniversitesi 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası kapsamında düzenlenen "Adıyaman Gastronomi Günü" etkinliğine katıldı.

 

ÜNİGAP Kuruluş Protokolü İmza Töreni için Adıyaman’a giden Rektörümüz Durmuş, Adıyaman Üniversitesi 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası kapsamında düzenlenen  "Adıyaman Gastronomi Günü" etkinliğine katıldı.

 

Adıyaman Minyaman Çarşısı Seyir Terası’nda açılışı gerçekleştirilen etkinlikte Garnizon Komutanı Albay Davut KULALAR, Belediye Başkan Vekili Said KUTLU, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner DAĞLI, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz KOZBE, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ARIÖZ, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan AKYILMAZ, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan MARAL, STK Temsilcileri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler hazır bulundu.

 

Etkinlikte sponsor firmalar ve Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık programı öğrencilerinin açmış olduğu stantlarda birbirinden güzel yemek ve tatlılar görücüye çıktı. Stantlarda Adıyaman yöresine ait Sarma, Dolma, Pirinç Tavası, Kavurmalı Hıtap, Otlu Hıtap, Çökelekli Hıtap, Adıyaman Tavası, Yoğurtlu Çorba, İçli Köfte, Çiğ Köfte, Tene Helvası, Peynirli Helva, Şillik Tatlısı, Bulamaç Tatlısı, Cemile Tatlısı, Haside, Şekerli Katmer gibi daha birçok yiyecek sergilendi. Etkinliklerinde ayrıca bir de yöresel tatlı yarışması düzenlendi.

 

Konuşmaların ardından yöresel tatlı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

 

Ödül töreninin ardından misafirlere Adıyaman'ın yöresel yemek ve tatlıları ikram edildi.