Rektörümüz DURMUŞ, Üniversitemizi 2542 Öğrenci Adayı Tercih Etti

16.08.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından Üniversitemizi tercih ederek yerleşen 2.542 öğrenci adayının kayıt işlemlerinin 18 Ağustos 2017 tarihinde son bulacağını söyledi.

Batman Üniverstesi Merkez kampüste açılan Öğrenci Kayıt Bürosu'nu ziyaret eden Rektörümüz DURMUŞ, burada kayıtları yapılan öğreci ve yakınlarıyla sohbet etti ve çalışanlardan kayıtlar hakkında bilgi alarak açıklamlarda bulundu.

2017 ÖSYM öğrenci yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizi tercih eden 2.542 öğrencinin 861’i lisans programlarına, 1681’i ise ön lisans programlarına yerleştiğini açıklayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Üniversitemizin öğrenci sayısını ve eğitim kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi.

2008 yılından sonra mezun olanların MEBSİS, ÖSYM ve YÖKSİS entegrasyonu ile online kayıt sistemi sayesinde çok hızlı bir şekilde Üniversitemize gelmeden kayıtlarının yapıldığını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, 2008 öncesi mezun olanlar ile sağlık yüksekokulu ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarını tercih edenlerin kayıtlarının ise evrak teslimi zorunluluğu nedeniyle Üniversitemiz Öğrenci Kayıt Bürosu’nda yoğunluk oluşmadan ve ikramda bulunularak kayıt işlemlerinin yapıldığını söyledi.

2016-2017 akademik yılında 2.174 öğrenciyi coşkulu bir mezuniyet töreniyle mezun ettiklerini ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, 2017-2018 akademik yılında kayıt yapması planlanan 2.542 öğrenciyle birlikte Üniversitemizin toplam öğrenci sayısının 12.960 olmasını beklediklerini, ayrıca sağlık lisans tamamlama ve ek yerleştirmelerle bu sayının daha da artacağını açıkladı.