Rektörümüz: Batman’da İş Dünyasının ve Sanayinin Gelişmesi İçin Desteğe Hazırız

17.04.2017

Batman’ın kalkınması için üniversite olarak iş dünyasının ve sanayinin gelişmesi için ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Sorunların çözümü ve destek için bize gelirse kapımız sonuna kadar açıktır.” dedi.

Batman’ın kalkınması için üniversite olarak iş dünyasının ve sanayinin gelişmesi için ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “sorunların çözümü ve destek için bize gelirse kapımız sonuna kadar açıktır.” dedi.

Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Batman Üniversitesi İş Dünyası İle Buluşuyor” Konferansı Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un katılımı ile düzenlendi.

Batman’ın kalkınması için üniversite olarak iş dünyasının ve sanayinin gelişmesi için ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Sanayici eğer sorunlarının çözümü için bize gelirlerse kapımız sonuna kadar açıktır. Üniversitemiz öğretim üyeleri bu konuda sizleri bekliyor olacak. Yavuz Kardeşler Makine işletmesinin sahibi Aziz YAVUZ bey talepte bulunmuş ve “Susam Soyma Makinesi”nin üretiminde destek vermiştik. Bize talep gelirse, biz elimizdeki tüm desteği sunacağız.” dedi.

Üniversitemiz tarafından işletmelerde verimliliğinin arttırılması ve büyümenin sürdürülmesine katkı sunmak amacıyla düzenlenen konferansa Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan GÜL, DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hasan Burak YAVAŞ, Ticaret ve Sanayi Odası, Batman Ticaret Borsası, TÜMSİAD, MÜSİAD, ASKON, Esnaf Odaları Birliği üyeleriyle, personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferansta Üniversitemiz Öğretim Üyesi Dr. Emrullah TÜRK tarafından “Ekonomik Kalkınmada Sosyal Sermayenin Rolü ve Önemi”, Dr. Yavuz ELİTOK tarafından ise “İşletmelerde Ar-Ge ve Büyüme” konulu sunumlar yapıldı. Sunumların ardından soru cevap bölümü ile katılımcıların soruları cevaplandı.