“Öğrencilerimizi Kardeşlik İçin Çanakkale’ye Uğurladık”

09.03.2018

Kardeşlik için Çanakkale’ye öğrencilerini uğurladıklarını ifade eden Rektörümüz Durmuş, “Batman’ın bir kardeşlik ve birlik şehri olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz” dedi.

Türkiye Kardeşlik Birliği Batman İl Başkanlığı (TÜRKAB) tarafından Batman Valiliği, Batman Üniversitesi, Batman Belediyesi, Kızılay ve Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlediği ‘’Kardeşlik İçin Çanakkale’deyiz’’ Projesi kapsamında Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 100 öğrenci iki otobüsle Çanakkale’ye törenle uğurlandı.

Uğurlama törenine Batman Valimiz Ahmet Deniz, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BATMAN’IN BİR KARDEŞLİK VE BİRLİK ŞEHRİ’

Kardeşlik için Çanakkale’ye öğrencilerini yolladıklarını ifade eden Rektörümüz Durmuş, “Batman’ın bir kardeşlik ve birlik şehri olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz” dedi.

Uğurlama töreninde konuşan Rektörümüz Durmuş, “Çanakkale’deki birlik ruhunu öğrencilerimiz bilsin istedik. Bu birlik ruhunu orda yatanların Türk, Kürt, Arap, Çerkez hiçbir ayrım olmadan ümmetin bir olduğu, ümmetin yaşadığı büyük savaşlardan biri olan Çanakkale savaşını öğrencilerimiz orda yaşasın, hissetsin istedik. Çanakkale ruhu yeniden uyansın istedik bu şehirde. Ümmetin birliği ve beraberliği için Çanakkale çok güzel bir örnektir. Ümmetin nasıl bir olduğunu yedi düvele karşı nasıl savaştığını Çanakkale örneğiyle tüm dünya biliyor. Allah’ın izniyle ümmet tekrar bir olacaktır; Kürt’ü Türk’ü Çerkez’i ile büyük sancağımız altında hepsi toplanacak inşallah.

Belediyemizin, valiliğimizin desteğiyle öğrencilerimizi Çanakkale’ye yolladık. Batman’dan Çanakkale’ye kardeşlik nasıl olur? Kardeşlik köprüsü nasıl olur? Tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Öğrencilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

GENÇLERİMİZ ÇANAKKALE RUHUNU GÖRECEK

Çanakkale’nin neden çok önemli olduğunu anlatan Valimiz Deniz, “Çanakkale ruhu denen bir şey var. Bizi ayakta tutan zaten o. Şimdi buradan giden çocuklarımız orda ne görecekler: orada mezar taşlarında Batmanlısını, Trabzonlusunu, İstanbullusunu, Haleplisini, Şamlısını, Kahirelisini orda görecekler. Orda vatanımızı nasıl bir ve beraber olarak savundukları görecekler. Çanakkale’de o bilinci biraz daha kendilerinde görecekler. Çanakkale’yi görmeden bu bilicin olması mümkün değil. Bizim en büyük değerimiz orada. Şehitlerimiz orda. 15 Temmuz’da Çanakkale ruhu uyandıysa, gençlerimiz orayı görerek, daha bilinçli olacak, değerlerine daha saygılı, milli ve manevi değerlerine sahip olarak yetişecektir. Çanakkale’ye gitmeleri çok önemli, TÜRKAB’a Belediyemize ve Üniversitemize teşekkür ederim. Öğrencilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum.