Öğrencilerimize Kampüste Ücretsiz Bisiklet

13.10.2017

Öğrencilerimizin sağlıklı ve zinde derse girmeleri için her türlü desteği verdiklerini belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Biz öğrencilerimizin donanımlı, aklı ve vicdanı hür, vatana ve millete faydalı bireyler olmalarını istiyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Batman Üniversitesi öğrencilerinin kullanımına sunulan 200 adet bisiklet için açılışını yaptı.

Açılış töreninden konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Batı Raman Kampüsü’nde öğrencilerimizin kullanımına sunulan 200 adet bisikletin açılışını yapıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

200 bisikletin Batı Raman Kampüsü içerisinde kimlik karşılığı günlük verileceğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, mesai saatleri içerisinde bisikletlerin kullanılacağını açıkladı.

Batman Üniversitesi olarak öğrenci odaklı bir hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, öğrencilerimizin faydalanabileceği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere ağırlık verdiklerimi söyledi.

Öğrencilerimizin sağlıklı yaşamlarını desteklemek üzere Batman Üniversitesi‘nin sabahları çay ve simiti ücretsiz dağıttığını belirten Rektörümüz DURMUŞ, yakın bir zamanda Kızılay’ın desteği ile sabahları çorba dağıtımına da başlanacağını söyledi.

Öğrencilerimiz sabah kahvaltısını kampüste ücretsiz, öğlen yemeklerini kampüste 1,75 TL’den ve akşam yemeklerini yurtta yediğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, böylece günde 3 öğün yemek yeme zincirinin kurulduğunu, bisiklet kullanımı ile de sağlıklı yaşama geçişin sağlandığını söyledi.

Rektörümüz DURMUŞ,  konuşmasından sonra öğrencilerle birlikte bisiklet sürdü.