Öğrencilerimiz Ruh Sağlığı Konusunda Bilgilendirildi

11.10.2018

Batman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Batman Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile “Dünya Ruh Sağlığı Günü” dolayısı ile “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” konulu konferans düzenlendi.

Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Sağlık Yüksekokul Müdür Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Levent, Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Uğur Karabal, Sağlık Hiz. Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yıldız, sağlık çalışanları, Üniversitemiz personelleri ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Abdulkadir Levent ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Uğur Karabal’ın birer selamlama konuşması yaptığı konferansta, Öğr. Gör. M. Emin Şanlı ve Psikolog Yasir Atalay katılımcılara ruh sağlığı konulu sunum yaptı.

Öğrencilerin yoğun rağbet gösterdiği “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” konferansında konuşan ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Uğur Karabal, Üniversitemize bizimle iletişime geçip bizleri bu konferans için işbirliği teklif etmelerinden dolayı teşekkür ederim. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği gün haftaları her aya bir etkinlik olacak şekilde üniversitemizle birlikte yapmayı kararlaştırdık. Katılımlılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Konferansa katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür eden Sağlık Yüksekokul Müdür Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Levent, konferansın gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Sağlık İl Müdürümüz Sayın Uzm. Dr. Osman Sünger’e ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a teşekkür ettiğini belirterek, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Sağlık Yüksekokulu olarak sağlık alanında belirlenen gün ve haftalar kapsamında akademik takvimimizi de göz önünde bulundurarak her aya bir etkinlik gelecek şekilde bir etkinlik takvimi oluşturduklarını ifade eden Pro. Dr. Levent, amaçlarının hocalarıyla, öğrenceleriyle, sağlık çalışanlarıyla tüm paydaşlarımızla, bir araya gelerek tecrübelerimizi, birikimlerimizi aktararak insanlığa faydalı olmak olduğunu söyledi.

Konferansın ardından Batman Devlet Hastanesi Toplum, Ruh Sağlığı Merkezi’nde rehabilitasyon görenlerin hazırladığı ürünlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.