“Halkın İradesine Karşı Yapılan Bütün Darbeleri Kınıyorum”

01.03.2018

28 Şubat Post Modern Darbesi’nin yıldönümünde, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından 28 Şubat ve Kudüs konulu konferansta konuşan Rektörümüz DURMUŞ, 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 Post Modern Darbe ve son olarak da 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ile halkın iradesine karşı yapılan bütün darbeleri kınadığını söyledi.

“Son yıllarda ülkemizde yaşadığımız 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 Post Modern Darbe ve son olarak da 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi İslam coğrafyasında oynanan oyunlara örnekler oluşturmaktadır” diyen Rektörümüz Durmuş, “Ne zaman ki ülkemiz ekonomide, sanayide ve teknolojide atağa geçtiğinde batılı emperyalist güçler ile içimizdeki menfaatperest hain gurupların işbirliği ile ülkemizi zayıflatarak adeta sömürge altında kalması için darbe yapmışlardır” dedi.

28 Şubat Post Modern Darbesi’nin yıldönümünde, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu’nda 28 Şubat ve Kudüs konulu konferans düzenlendi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için okunan dua ile başlayan 28 Şubat ve Kudüs konulu konferansa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Tarihçi-Yazar Av. Emin Güneş, Üniversite öğrencileri, personeli ve STK Temsilcileri katıldı.

İslami İlimler Fakültesi Öğrencilerinin düzenlemiş olduğu 28 Şubat ve Kudüs konulu konferansta açılış konuşması yapan Rektörümüz Durmuş, “Cenâb-ı Hakk’ın Kur’ân-ı Kerîm’de insanoğluna ilk emri; Oku!” olmuştur. Kâinattaki her varlık ve her hâdise, okunup anlaşılması gereken bir hikmet dersidir” dedi.

“İslam coğrafyasında hâkim olan kan ve gözyaşı nedeniyle gönüller buruk, yürekler hüzün ve acıyla doludur” diyen Rektör DURMUŞ, “Bugün İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı içinde boğulmakta olmasının en temel sebebi; kendi ilim, irfan ve hikmet geleneklerinden kopmuş olması ve cehaletle birlikte yaşamasıdır” dedi.

“İslam Coğrafyası aklını kullanmalı, yaşananları iyi okuyabilmeli, anlayabilmeli analiz edebilmelidir” diyen Rektör Durmuş, “Bu nedenle de aklı hür vicdanı hür nesillere ihtiyacımız vardır. Aklını kiraya verenlerin, dinimizin emirlerini anlamayanların ve yerine getirmeyenlerin İslam ülkelerini ne hale getirdikleri aşikârdır” dedi.

Rektörümüz Durmuş, 28 Şubat ve Kudüs konulu konferansta yaptığı konuşmayı söyle sürdürü:

“Son Yıllarda Ülkemizde Yaşadığımız 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 Post Modern Darbe ve son olarak da 15 Temmuz 2016 Hain Darbe girişimi İslam coğrafyasında oynanan oyunlara örnekler oluşturmaktadır.

Bunlar çok iyi okunmalı analiz edilmelidir. Ne zaman ki ülkemiz ekonomide, sanayide ve teknolojide atağa geçtiğinde batılı emperyalist güçler ile içimizdeki menfaatperest hain grupların işbirliği ile ülkemizi zayıflatarak adeta sömürge altına kalmasını istemektedirler.

Hak ile batılın savaşı ilk insan Hz. Âdem ile başlamış, Peygamber efendimiz döneminde de devam etmiş ve kıyamete kadar da sürecektir. Tam da burada saflar belli olmaktadır. Hakkın yanında yer alanlar muzaffer olacaklardır.  Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi geçmişte Osmanlının içinde ve günümüzde de çeşitli dönemlerde Batıla hizmet eden FETÖ, DEAŞ, PKK ve Benzeri yapılar olmuş ülkeyi içerden onlar, dışardan ise dış güçler zayıf düşürmeye çalışmışladır. Herkesin bir hesabı varsa yüce Yaradan’ın da hesabı vardır. Bu nedenlerle korkmuyoruz, yeise düşmüyoruz. Çünkü Esma-ül Hüsna ile korunuyor bu aziz vatan topraklar. Peygamber efendimizin duasını almıştır bu muzaffer Millet. Hepinizi saygı ile selamlarım.”

DARBELERİN ARKASINDA KÜRESEL SİYONİZM VAR

28 Şubat ve Kudüs konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi-Yazar Av. Emin Güneş, bu coğrafyanın çocukları olarak Merhum Necmettin Erbakan’a çok şey borçlu olduklarını belirterek, özellikle bize Siyonizm’i tanıttığı için çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Darbelerin içeride de mutlaka işbirlikçileri olduğunu belirten Güneş, “Nasıl ki arkasındaki gücü tanıyorsak, bunun ABD, Avrupa ve Küresel Siyonizm olduğunu biliyoruz. Bunların içerideki bağlantılarına da dikkat çekmemiz lazım. Dikkat edin 1980 darbesinde sonra iktidara gelen hükümet sol görüşlü bir hükümettir, 28 Şubat’tan sonra iktidara gelen hükümet yine sol görüşlü Bülent Ecevit hükümettir. Türkiye’deki sol ve CHP zihniyeti maalesef bu küresel Siyonizm’in içeride yerli işbirlikçiliğini yapmışlardır ve bunlara en büyük desteği sağlayan FETÖ’dür. Bunları yakından tanımak zorundayız” dedi.

28 Şubat ve Kudüs konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi-Yazar Av. Emin Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’a bakın hepimizin yakından tanıdığı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Erbakan Hoca’nın öğrencisi olduğunu bilmeyeniniz yoktur. O da bu düşüncesinden küresel Siyonizm’e karşı dik duruşundan dolayı  küresel Siyonizm’in hedefi haline gelmiş, bu amaçla defalarca suikasta, ortadan kaldırılmaya teşebbüs edilmiş, gezi eylemleri, 17-25 Aralık operasyonları ile başa çıkılamayınca, kendi askerlerimizden, kendi uçaklarımızdan bombalanmış, hedefte son darbe vurulmak istenmiştir. Dolayısı ile bizim bu darbe olaylarını göz önüne getirdiğimizde 28 Şubat son olsun dememiz çok anlamlı değil. Hak ve batıl mücadelesi çünkü kıyamete kadar devam edecektir. 28 Şubat son olsaydı, 15 Temmuz olmazdı. Bunlar aynı mihrakların çabalarıdır ve bunlar bu çabalarını sonuna kadar sürdüreceklerdir. İstedikleri şey teslimiyettir. Ama Müslümanlar onlara teslim olmayacaklardır.”

Programın sonunda Rektörümüz Durmuş, 28 Şubat ve Kudüs konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi-Yazar Av. Emin Güneş’e plaket takdim ederek, Batman’da Üniversitemizde konuşma yapmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.