Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerimizin 3 Eseri BASE İstanbul’da Sergilenecek

06.12.2017

Türkiye genelinde tüm güzel sanatlar fakülteleri öğrencilerine açık olan BASE İstanbul (Yeni Sanatçı Platformu), yüzlerce eserin sergilenmek için başvurduğu sergiye 109 sanatçının eserleri arasına Batman Üniversitesi’nden 3 eseri sergilemeye değer bulduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde tüm güzel sanatlar fakültelerinin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik bölümlerinden 2017 yılında mezun olacak öğrencilerin çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getiren BASE (Yeni Sanatçı Platformu), sergilemeye değer eserler listesine Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinden Hamza KIRBAŞ, Yunus DEMİR ve Zeynep KAYNAR’ın eserlerine yer verdi.

Batman Üniversitesi’nden 3 eserin yer aldığı ve 109 eserin sergileneceği BASE İstanbul Sergisi, 21-24 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul Galata Rum Okulu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Yeni mezun sanatçı adayları kamu, sanat sektörü, yaratıcı endüstriler ve medya ile buluşturmayı hedefleyen BASE İstanbul, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde yeni mezun olacaklara destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin gelecek sanatçı nesline ışık tutacak olan Base, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverlerin ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.