Eski Kalkınma Bakanımız Sayın YILMAZ'dan Köprü Yapımına ve Tıp Fakültesi'nin Kurulmasına Destek

18.06.2017

Üniversitemizin kurulması ve gelişmesinde önemli katkıları olan eski Kalkınma Bakanımız ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ, Üniversitemizin Batı Raman Kampüsü'nden Mardin tarafına köprü yapımı ve tıp fakültesinin kurulması konusunda ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Batman’a gelen eski Kalkınma Bakanımız ve Ak PArti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ve çok sayıda vatandaş tarafından Batman Havalimanı’nda karşılandı.

Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı’nda sonra eski Kalkınma Bakanımız ve AK PArti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ, Rektörümüzle birlikte Üniversitemiz Batı Raman Kampüsünü gezdi.

Üniversitemizin Batı Raman Kampüsünü gezen eski Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ’a eski Batman Milletvekili Ahmet İNAL, Batman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir DEMİR, Ticaret Borsası Başakanı Arif GÜNEŞ, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin AYDİŞ ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kenan ÖZOĞUL eşlik etti.

Üniversitemiz ve Batı Raman Kampüsümüz hakkında eski Bakanımız ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın YILMAZ’a bilgi veren Rektörümüz DURMUŞ, Batı Raman Kampüsü’nün gelişmesi için Kampüs alanından, Mardin tarafına köprü yapılması halinde Üniversitemizin daha hızlı gelişeceğini söyledi.

Rektörümüz DURMUŞ, Üniversite Kampüsü’nden Mardin’e Dicle nehri üzerine köprü yapılması halinde, Mardin’e ulaşımın 60 km’ye düşeceğini ifade ederek, yapılacak köprünün Batman ile Mardin ekonomilerine çok ciddi katkı sunacağını aktardı.

Rektörümüz DURMUŞ, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nün tamam faaliyete geçtiğinin, hali hazırda tüm dört yıllık fakülte ve yüksekokulların bu kampüste hizmet verdiğini belirterek, “Üniversitemizin yeni fakültelere ve bölümlere özellikle de tıp fakültesine ihtiyacı var. Bizler Batmanlıların talebi olan Tıp Fakültesi’ni Üniversitemizde kurmak istiyoruz. Batman’a tıp fakültesinin kazandırılması halinde hem Batman ekonomisine hem de Batman halkın refahına ciddi katkıları olacaktır. Hali hazırda Batman’da sağlık sektörü iyi durumda, çevre iller ve kuzey Irak’tan pekçok hasta Batman’a gelip tedavi oluyor. Tıp fakültesi kurulursa bu durum daha da ileri bir seviye varacak ve Batman’ın sağlık turizminde öne çıkmasını sağlayacaktır.” dedi.

Batman Üniversitesi’nin hızlı bir şekilde gelişme kaydettiğini ifade eden eski Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ, Rektörümüzün tespitlerinin yerinde olduğunu, köprü yapımı ve tıp fakültesinin kurulması konusunda ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Batı Raman kampüsünü gezisinin ardından şehir merkezi dönen eski Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ, Rektörümüz DURMUŞ ile birlikte, Diyarbakır Caddesi üzerinde yer alan esnafları ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Esnafların Ramazanlarını ve önümüzdeki ramazan bayramlarını tebrik etti.

Esnaf ziyaretlerinde esnaflar, Batman’a Tıp Fakültesi’nin kurulması taleplerini eski Kalkınma Bakanımız Sayın YILMAZ’a iletti. Rektörümüzle konuyu istişare ettikleri ifade eden eski Bakanımız ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı  Sayın YILMAZ, Batman’ın Tıp Fakültesi’ne kavuşması için desek vereceğini söyledi.

Eski Bakanımız Cevdet YILMAZ ve Rektörümüz DURMUŞ, esnaf ziyaretinden sonra Bursa’dan Batman’a Gönül Köprüsü İftar Programına katıldı.