Denetimli Serbestlik Tedbiri Yükümlüleri, Üniversitemizi Güzelleştiriyor

06.12.2017

Denetimli Serbestlik tedbiri uygulanan yükümlüler, Batman Üniversitesi Kampüsü’nü hem güzelleştiriyor hem de cezalarını tamamlıyor.

Bir süre önce Batman Üniversitesi Rektörlüğü ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile cezalarının bir kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulamak suretiyle geçirilmesine karar verilen yükümlülerin Batman Üniversitesi Kampüsü’nde kamu hizmetlerini yerine getirilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda Batman Üniversitesi Kampüsü’nde ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmetine başlayan denetimli serbestlik tedbirli hükümlüleri, Üniversitemiz binalarını boyayarak güzelleşmesine katkıda bulunmaya başladı.

İnsana yatırımı öncelemek, gelecek nesilleri güvence altına almak, gelecek kuşakları sürekli dinamik ve nitelikli tutmanın modern devletler için bir varlık koşulu olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Üniversitemiz ve Batman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün işbirliği ile cezalarının bir kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulamak suretiyle geçirilmesine karar verilen hükümlülerin rehabilitasyonu ve sosyal uyumları için Batman Üniversitesi kampüsünde ihtiyaç duyulan alanların boyanarak eğitim alanlarımızın daha temiz, kullanışlı ve estetik bir görünüme kavuşturuluyor” dedi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Erol ACAR, “Denetimli serbestlik tedbiri uygulananlar, kamu hizmeti yaparak toplum içerisinde cezalarını çektiği için aile ve sosyal yaşamdan kopmadığını ayrıca bir hizmet üreterek Batman Üniversitesi’nin güzelleşmesine katkı sunarak güzel bir iş yapmakta, bu haliyle hem hükümlü hem de toplum açısından faydalı bir uygulama yal açmaktadır. Rektörümüz DURMUŞ’a yükümlülerimize bu fırsatı oluşturduğu için teşekkür ederim” dedi.

Rektörümüz DURMUŞ, Üniversitemize katkıda bulundukları için denetimli serbestlik kapsamında kamu hizmeti çalışmalarına devam eden yükümlülere ve Denetimli Serbestlik Müdürü Erol ACAR’a teşekkür etti.