Batman’a Değer Katacak TEKNOPARK'ın Kuruluş Çalışmaları Devam Ediyor

13.06.2017

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin büyük mücadele ve özverili bir çalışma ile hazırlan projesinin 22 Nisan 2017 tarih ve 30046 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak kurulduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “İnşallah Batman, TEKNOPARK ile yüksek teknoloji kullanan sektörlerde istihdam ve büyüme sağlayacaktır” dedi.

22 Nisan 2017 tarih ve 30046 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak hayata geçen Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (TEKNOPARK) bilgilendirme ve yol haritası toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ katılımı ile Batman Üniversitesi Rektörlük Binası’nda yapıldı.

Bilgilendirme Toplantısına, Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Selçuk ERGİNÖZ, Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Tuncay GÜNGÖR, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Batman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan GÜL, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat ŞAHİN, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Batman Ticaret Borsası Temsilcisi M.Şah ÇAKAR, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Abdullah DEMİR, Dicle Kalkınma Ajansı Batman Koordinatörü H. Burak YAVAŞ, ve TÜMSİAD Batman Şubesi Temsilcisi Hamza GÜNAYDIN katıldı.

Rektörümüz DURMUŞ: TEKNOPARK’la Batman Halkı Kalkındırılacaktır

TERKNOPARK’ın resmi gazetede ilan edilerek kurulması ile bundan sonra yapılacak iş ve işlemler hakkında TEKNOPARK kurucu ortaklarına bilgi vermek ve yol haritasını şekillendirmek üzere bu toplantının yapıldığını belirten Rektörümüz DURMUŞ, amaçlarının bir an önce TEKNOPARK’ın faaliyete geçmesini sağlayarak Batman halkını kalkındırmak olduğunu söyledi.

Bilimsel bilginin ve insan kaynaklarının üretildiği yerler olan üniversitelerde, temel araştırmaların yanında, artık uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmaları da yoğun olarak yapıldığını ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, “Yeni teknoloji tabanlı işletmelerin oluşumu ve var olan işletmelerin de gelişmesinin sağlandığı yerler TEKNOPARK'lardır.” dedi.

Sanayinin önemli üretim girdilerinden biri olan teknolojinin, üretim ve rekabet gücünün arttırılmasında, arzu edilen kalkınma ve refahın sağlanmasında, ülkenin dengeli gelişmesine katkıda bulunması açısından hayati bir konu olduğunu belirten Rektörümüz DURMUŞ, teknolojinin üretilmesi için ise üniversiteler ile araştırma kuruluşları arasında, kurumsallaşmış bir işbirliğinin sağlanmasının şart olduğunu, bu çerçevede Üniversitemiz tarafından kurulan TEKNOPARK’ın bu önemli işbirliğini ortaya çıkaracağını açıkladı.

Batman Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Batman’ın teknoloji üreten yani katma değerli iş yapan bir kent olmasında önemli bir adım olduğunu aktaran Rektörümüz DURMUŞ sözlerine şöyle devam etti: “TEKNOPARK’ımız,  uzun dönemli istihdamın artışı ve yenilik kaynağı olarak, teknoloji kökenli küçük işletmelerin ve ortaklıkların ortaya çıkarılmasını sağlayacaktır. Kent çevresini canlandırmada ve yerel yönetimleri teknolojik gelişmede aktif hale getirirken, araştırma geliştirme çabalarının, bölgesel ve yerel ekonominin yeniden yapılanmasına katkı sağlayacaktır. Bölgesel yenilik yaratma çabaları için altyapının oluşturulmasını sağlayacak ve bölgesel kaynaklar ile bölgenin araştırma kapasitesi, yükseköğretim kurumları arasında daha verimli ve aktif ilişkilerin kurulmasını sağlayacaktır. TEKNOPARK, ürün yeniliğinin oluşmasında yardım ederek, yerel sanayinin canlandırılmasını ve modernizasyonunu teşvik edecek, diğer bölgelerde faaliyet gösteren yüksek teknoloji firmalarını yöreye kazandıracaktır.” dedi.