Batman Üniversitesi, Şehit Olan 8 Kahraman Mehmetçiğimiz İçin Taziye Verdi

06.10.2018

Mardin İli Dargeçit ilçesi Altınoluk Köyü kırsalında yürütülen operasyonda, zırhlı askeri aracımızın geçişi sırasında El Yapımı Patlayıcı (EYP) saldırısı sonucu şehit olan 8 Kahraman Mehmetçiğimiz için Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Bahçesinde Kuran-Kerim okunarak, dua edildi.

Yapılan duanın ardından Merkez Kampüs Bahçesinde toplanan Batman Üniversitesi çalışanları, öğrenciler ve STK temsilcileri, Şehit olan 8 Kahraman Mehmetçiğimizi anmak ve vatanına sahip çıkmak için düzenlenen Batman Park AVM önünde başlayıp Atatürk Parkında sona eren “Teröre Lanet, Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşüne katıldı.

Şehit olan 8 Kahraman Mehmetçiğimizi anmak ve vatanına sahip çıkmak için Merkez Kampüs Bahçesinde düzenlenen taziyede konuşan Rektörümüz Durmuş, taziyeye gelen personel ve öğrencilere “Rabbim dualarınızı kabul etsin. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Rabbim onları cennetine kabul etsin,  Türkiyemizin, Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Batman Üniversitesi çalışanları ve öğrencilerinin de Batman Park önünde toplanan binlerce Batmanlı ile birlikte Türk bayraklarıyla yürüyerek tek ağızdan "Kahrolsun PKK" sesleri ile terörü lanetleyerek Atatürk Parkı’na kadar yürüdü.

Atatürk parkında, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve akabinde yapılan dua ile “Teröre Lanet, Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü” son buldu.