Batman Üniversitesi, Merkez Kampüs Atık ve Yağmur Suyu Sistemini Yeniden Kuruyor

10.08.2017

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Atık (kanalizasyon) ve Yağmur Suyu Alt Yapı Sistemini yeniden kurma çalışmalarına başladıklarını belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Yıllardır kangrene dönüşen bir sorunu daha çözüyoruz” dedi.

1975 yılında kurulan Merkez Kampüsümüzün dönemin mevcut öğrenci ve akademisyen sayısına uygun kapasitede yapıldığını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Geçen sürede Üniversitemizin öğrenci ve personel sayısındaki artış Merkez Kampüs atık su altyapısını cevap veremez duruma getirmiştir. Bugün burada Merkez Kampüsümüzün Atık ve Yağmur Suyu Sistemini yeniden kurma çalışmalarına başladık. Öğrenci ve akademisyenlerimizin kangrene dönüşen pis su baskınlarına maruz kalmasını engelliyoruz.” dedi.

En basit yağmur yağışında tıkanan atık su sitemi, Rektörlük Binası bodrumunun kanalizasyon suyu ile dolup, buranın kullanılamaz hale getirdiğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, Merkez Kampüsümüzün Atık Su Altyapısının (kanalizasyon) tamamen yeniden yapılacağını ve daha önce bulunmayan yağmur suyu şebekesinin de yapılacağını söyledi.

Söz konusu proje, Merkez Kampüsümüzün 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir planlama ile hazırlandığını belirten Rektörümüz DURMUŞ, Batman Belediyesi’nin altyapı işindeki bilgisi, birikimi ve tecrübelerinden faydalanmak suretiyle projenin Batman Belediyesi tarafından tamamlanacağını açıkladı.

Merkez Kampüs Atık ve Yağmur Suyu Altyapı Projesi” kapsamında 619 metre kanalizasyon ve 508 metre yağmur suyu hattının kurulacağını belirten Rektörümüz DURMUŞ, proje kapsamında 21 adet kanalizasyon ve 13 adet yağmur suyu muayene bacasının yapılacağını söyledi.

Batman Belediyesi’nin Üniversitemize verdiği destekten dolayı Belediye Başkanımız Ertuğ Şevket AKSOY’a teşekkür ettiğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, “Merkez Kampüs Atık ve Yağmur Suyu Altyapı Projesi” uygulama çalışmalarının Batman Belediyesi tarafından 45 günde tamamlanıp teslim edileceğini belirtti.

Göreve başladıkları günden beri, üniversitemizin eksiklerini tespit ve çözüm çalışmalarına başladıklarını ifade eden Rektörümüz DURMUŞ, önemli işlerden daha az önemli işlere doğru bir program dahilinde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.